Hossa a Kane našli spoločnú chémiu s veteránom Brunetteom

23.03.2012 Celý región

Chicago 23. marca (TASR) - Absencia kapitána Jonathana Toewsa v zostave Chicaga Blackhawks núti trénera Joela Quennevillea poriadne improvizovať. V poslednom období musel skúšať napríklad veterána Andrewa Brunettea v elitnej formácii s Mariánom Hossom a Patrickom Kaneom, no v tomto prípade rýchlo našiel potrebnú chémiu medzi hráčmi.

Brunettea pôvodne Blackhawks podpísali pred sezónou pre rolu "nosiča vody" a spoľahlivého rozbíjača do štvrtého alebo tretieho útoku. Teraz však má 38-ročný krídelník úplne inú úlohu, keďže Toews je mimo hry na neurčito s problémami vyplývajúcimi z otrasu mozgu. "No, moja minutáž sa hýbe niekde inde ako doteraz. Počas sezóny som hral kde-tu minúty, tretiny, alebo zápasy intenzívnejšie. Konečne sa však cítim s chalanmi pohodlne počas dlhšej doby. Nevyužili sme všetky naše príležitosti, no hráme dobre," povedal Brunette pre Chicago Sun-Times.

Brunette hrá s Hossom a Kaneom od 29. februára a tréner mu dáva šancu ukázať sa v aspoň 20 striedaniach, čo predtým bolo skôr raritou. I keď jeho vlastná bodová produkcia tomu nenapovedá (2+3), svojou hrou prispieva k produktivite ostatných dvoch - Hossa a Kane od posledného februárového dňa nazbierali spolu 11 gólov a 13 asistencií. "Tento útok hrá kvalitne. 'Bruno' vie, kde sa tí dvaja budú na ľade pohybovať a puk posunie tam, kde už tí dvaja vedia, čo s ním. Časom to bude ešte lepšie," komentoval Quenneville.
 

Vyberte región